Narandža

Sadrži vitamin C, B1, B2, B6, B9, PP, provitamin A, E, karotinoide, kalcijum, kalijum, fosfor, mangan, gvožđe, vlakna, voćni I grožđani šećer, limunsku kiselinu…
Odnos kalcijuma I fosfora je 1:1 što omogućuje pravilnu apsorpciju jednog I drugog minerala.
Podstiče lučenje želudačne kiseline I pomaže u varenju hrane. Prisustvo velikog broja fitohemikalija pomaže da se dejstvo vitamina C pojača nekoliko puta istovremeno pojačavajući interferone koji se bore protiv prisustva virusa u telu.
Pomaže u skidanju visokih vrednosti holesterola u krvi.
Rastvorljiva vlakna regulišu brže pražnjenje creva kod opstipacije – zatvora.
Poboljšava cirkulaciju kroz razređivanje krvi posebno kod vitalnih organa kao što su srce I mozak.
Veoma je efikasna u borbi protiv infekcija.
Sadrži jak antioksidans glutation(aminokiselinu) koja napada loše ćelije u našem telu.